blij-leven.nu | Wie ben ik
15969
page-template,page-template-full_width,page-template-full_width-php,page,page-id-15969,ajax_fade,page_not_loaded,boxed,,qode-title-hidden,qode_grid_1300,hide_top_bar_on_mobile_header,qode-theme-ver-16.4,qode-theme-bridge,wpb-js-composer js-comp-ver-6.13.0,vc_responsive

Wie ben ik

Mijn naam is Suzan Blijlevens en ik ben behalve Natuurgeneeskundig Therapeut ook Sportmasseur, Yoga-docent, Leefstijlcoach en -therapeut.

Al van jongs af aan ben ik gefascineerd door de werking van het menselijk lichaam op zowel fysiek als mentaal gebied. Als fanatieke amazone begon ik op 12-jarige leeftijd mijn wedstrijdcarrière die bijna 30 jaar geduurd heeft, met als hoogtepunt een reserve equipeplaats op het WK voor IJslandse paarden in 2001. Het goed en op hoog niveau willen presteren heeft ertoe geleid dat ik mezelf bewust werd van mijn lichaam en geest. Hoe meer ik in staat was mijn mind te kalmeren en hoe beter ik mijn lichaam kon ontspannen, des te beter mijn paarden reageerden. Het resultaat was balans en harmonie en dat leidde tot waardering van de juryleden.

Om conditioneel fit te blijven voor de paardensport begon ik met spinning om vervolgens de wielersport te ontdekken. Ook het fietsen van langere afstanden (o.a. Santiago de Compostella in 2005 en Rome in 2010) gaf mij veel voldoening en in 2013 fietste ik mijn laatste grote uitdaging tot nu toe: Tour for Life (8 dagen, 1200 km en ca. 20.000 hoogtemeters). Helaas kampte ik tijdens de voorbereiding op deze fietstocht met blessures en ook na de tocht bleef ik klachten houden. Mede hierdoor kwam een einde aan mijn paardenwedstrijdcarrière en ook het fietsen kwam op een laag pitje te staan. Omdat ik mezelf het prettigste voel bij een regelmatige work-out ging ik op zoek naar een alternatieve bewegingsvorm en dat werd Yoga.

Tijdens de eerste lessen herontdekte ik de nieuwe grenzen van mijn lichaam en langzaam zette het herstel in. Gefascineerd door het zelfherstellend vermogen van mijn lichaam ben ik een aantal opleidingen gaan volgen en heb ik nieuwe inzichten verkregen die ertoe hebben bijgedragen dat ik mezelf weer helemaal fit voel en weer volop energie heb. Behalve van Yoga word ik erg blij van wielrennen, MTB-en, golf- en kitesurfen en SUP-pen.

Enthousiast geworden over het herstel van mijn eigen lichaam en door de behoefte om mijn opgedane kennis en ervaringen te delen, heb ik eind 2017 mijn natuurgeneeskundige praktijk blij-leven.nu opgericht. De therapeutische Tuina behandelingen die ik geef, worden deels vergoed door de meeste zorgverzekeraars, mits je aanvullend verzekerd bent voor alternatieve geneeskunde. In mijn praktijk sta jij centraal en neem ik graag de tijd om samen met jou te ontdekken waar jij het meeste behoefte aan hebt. Dit kan een preventieve behandeling zijn zoals een ontspanningsmassage, yoga of meditatie, maar ook een curatieve behandeling zoals een therapeutische Tuina lichaamsmassage waarbij, indien nodig, gebruik gemaakt wordt van cupping-, guasha- en moxatherapie. Ook een dieet- en beweegadvies en ademtherapie kan deel uitmaken van deze behandeling. Voorafgaand aan een therapeutische Tuina behandeling zal een uitgebreide intake plaatsvinden en wordt gebruik gemaakt van pols- en tongdiagnostiek. Als leefstijlcoach ben ik voor het Overgewicht te lijf (volwassenen) programma verbonden aan Zohealthy Leefstijl en Preventie. Dit 2-jarig programma wordt volledig  vergoed vanuit de basisverzekering mits je aan een aantal voorwaarden voldoet. Ben je benieuwd naar wat dit inhoudt? Neem dan vrijblijvend contact met mij op.

Mijn doel is om een bijdrage te kunnen leveren aan jouw gezondheid door het zelfherstellend vermogen van jouw lichaam aan te spreken, waardoor je jezelf blijer, vitaler en gelukkiger voelt.

Gevolgde opleidingen en cursussen

  • 2013 Sportmassage (NGS) bij BOSS.
  • 2014 Ayurvedische Massage bij het wellness-instituut.
  • 2017 Hatha Yoga (200 RYT) bij Arthanta Yoga.
  • 2018 Yin Yoga bij Arhanta Yoga.
  • 2018  Chinli®-Tuina (Chinese lichaamsmassage) bij Total Health.
  • 2018 Mindfulcyling-instructeur.
  • 2018 HBO Medische Basiskennis volgens PLATO-eindtermen bij Civas.
  • 2019 Post HBO BLCN geaccrediteerde Leefstijlcoachopleiding bij instituut CAM.
  • 2020 Leefstijltherapie bij instituut CAM.
  • Jaarlijks EHBO en reanimatie.